Happit

Happit


Frustratie is dodelijk voor motivatie

Het succes van nieuwe software valt en staat met de mate waarin die software vervolgens wordt gebruikt. Een veelgebruikte term hiervoor is gebruikersadoptie. Happit helpt gebruikers software begrijpen en gebruiken.
Je kunt nog zo’n fraaie softwareapplicatie in huis gehaald hebben, als mensen er niet mee willen -of kunnen- werken dan heb je geen softwareoplossing aangeschaft, maar een gebruikersprobleem. Gebruikersfrustratie komt meestal niet voort uit onwil maar uit onwetendheid of onbekendheid. In tegenstelling tot wat veel ontwikkelaars ons willen doen geloven is software vaak gewoon lastig in gebruik. Vaak zijn de mogelijkheden zo uitgebreid, dat een gebruiker simpelweg niet weet waar, of hoe te beginnen.

Op cursus dan maar weer?

Natuurlijk, het is altijd goed om gebruikers via een cursus vertrouwd te maken met hun nieuwe software-oplossing. Maar wat is de praktijk? Het grootste deel van de tijdens de cursus opgedane kennis is binnen de kortste keren weer naar de achtergrond verdwenen. Of net even niet voorhanden op het moment dat je er behoefte aan hebt. Nog te vaak geldt dat gebruikers het na oplevering van de applicatie verder zelf mogen uitzoeken. Als je bedenkt dat vragen door collega’s dan vaak ook nog eens worden beantwoord met: “Dat is toch logisch” of “Dat is toch simpel”, dan is het niet zo vreemd dat gebruikers gefrustreerd raken.

Help gebruikers verder met Happit!

Met Happit is hulp nooit verder dan 1 klik van de gebruiker verwijderd. Letterlijk, want je kunt de Happit-functionaliteit met 1 muisklik aan- of uitzetten.

Image

Wat doet Happit?

Happit legt een extra instructie- en hulplaag over je softwareomgeving. Geen dikke handleiding waarin je alsnog de weg kwijt raakt. Geen uitgebreide zoekfunctie waarin je eerst via ingewikkelde filtersets moet bepalen wat je eigenlijk wilt zoeken. Maar direct informatie op de plek waar je die nodig hebt. Context-gerelateerde tekst, plaatjes, audio, filmpjes, alles wat je verder kan helpen. Een soort microhandleiding on the spot. Hiermee biedt Happit je je eigen leeromgeving binnen je werkomgeving. Direct binnen handbereik, letterlijk 1 klik verwijderd van het moment dat je dit nodig hebt.

Project geslaagd: gebruikers happy

Niet alleen gebruikers overigens. Ook de projectleider, trainer, consultant, servicedeskmedewerkers en alle andere bij een software-implementatie betrokken partijen, gaan hier heel blij van worden.

 

Vraag vrijblijvend een demo aan